Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Så kan du spå börsen med hjälp av Google

Rik på sök: Genom att analysera google-sökningar på "debt" lyckades forskare vid Warwicks universitet nå 326 procent i avkastning. Men det är inte fullt så enkelt som det låter.

 

Forskare vid Warwicks universitet hävdar att det går att spå börsen – med hjälp av Google.Enligt forskarna kommer investerare som är oroliga för en börsnedgång mer aktivt googla på finansiella sökord som exempelvis "skuld", "kris" eller "derivat". När börsen istället stiger blir investerarna mindre oroliga, och de finansiella google sökningarna minskar avsevärt.

 

Säljvågor på de finansiella marknaderna föregås av perioder av oro. Under sådana perioder samlar människor mer information om läget på marknaden. Det är tänkbart att ett sådant beteende historiskt kan ha återspeglats i ökade sökvolymer.

 

Investerare som uteslutande investerat utifrån förändringar i antalet googlesökning på sökordet "debt" skulle ha nått en avkastning på upp till 326 procent.

 

Låter det för bra för att vara sant? Det finns dessvärre några hinder som gör metoden svår att tillämpa i praktiken. De relevanta sökorden kan variera över tiden, och ju fler som försöker tillämpa strategin, desto mindre effektiv blir den.

 

Man måste hitta ett sätt att identifiera, i farten och i realtid, vilka som är de nya heta ämnena som är relevanta för marknaderna.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar