Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tempot ökar på den spanska bostadsmarknaden fortsätter uppåt.

Jag får en del e-post frågor om Spanien, här är ett av de. 

 

Hej. Har ett par frågor. Jag är intresserad av att köpa en lägenhet i Spanien, i kommersiellt syfte dvs tjäna pengar på verksamheten. Jag har en budget på 400 000 -600 000 som jag kan finansiera ur egen ficka, målsättningen är helt att köpa en lägenhet kontant för att sedan hyra ut den. Är detta realistiskt? Vilket område skulle rekommenderas med dessa förutsättningar? Vilken mäklarfirma är bäst för detta ändamål? Många frågor men hoppas jag kan få svar.

Vänlig hälsning.

 

Här kommer lite svar.

Att köpa en bostad i Spanien så är det alltid bra att köpa kontant.Det kan vara ditt livs bästa investering, men det gäller att välja rätt hus eller lägenhet i rätt område. Costa del Sol och Costa Blanca, till exempel, har starkare turism än de flesta andra områden. Men långt ifrån alla områden på kusterna har hög beläggning. I Costa del Sol och Costa Blanca är det mycket dyrt att köpa bostad, det viktiga är att inte köpa för dyrt.

 

Det finns även många andra aspekter man måste vara medveten om. Visste du till exempel att det råder strikta restriktioner för uthyrning i områden som Mallorca, Barcelona och Kanarieöarna? Det finns också andra lagar och regler, som reglerar uthyrning, för de flesta spanska provinser man bör följa för att inte riskera dyra böter.

 

Jag kommer nämna Nerja, öster om Malaga, Det finns en anledning till det. Nerja är sedan en tid tillbaka Spaniens utan tvekan mest attraktiva stad att investera i. Jämte Torrevieja än någon annan stad i Spanien. Här är det fortfarande relativt prisvärt.

 

På sikt kan det dock vara ett riktigt bra köp att satsa på Costa Blanca, och i synnerhet då runt staden Torreviejas mest populära stränder (undvik själva city). Det finns en hel del bankobjekt i och runt Torrevieja, men dessa håller sällan hög standard, samt ligger (mal-) placerade vid motorvägar, etc. Å andra sidan kostar en lägenhet med 2 sovrum i ett bra läge bara från 800 000 SEK och uppåt, men observera att det blir allt svårare att hitta ett bra boende i ett bra läge i denna prisklass även runt Torrevieja. Det byggs också mycket nytt som fortfarande är relativt prisvärt.

 

Andra områden som är populära inkluderar Calpe, Altea och Denia. Priserna på bostäder är dock högre här och turismen är inte lika omfattande (om än mer penningstinn) som i exempelvis Torrevieja. Vad det gäller huvudorterna i regionen, Alicante och Valencia, finns det en hel del bankobjekt tillgängliga fortfarande. Det är dock vanligare att turister bokar hotell än lägenhet/hus i dessa städer.

 

 

Följa alla lagar och regler kring uthyrning som gäller i just ditt bostadsområde, stad och provins. Böterna kan på de flesta håll i Spanien vara riktigt hårda om man inte följer lagarna vad det gäller licenser, etc. Mäklarfirma och advokat Abaco som vi själva har, hittar ni här.hjälper till med allt detta.  Fastighetsbyrån  SkandiaMäklarna  Spanska fastigheter De här är jätte bra Mas Amigos   Mas Amigos hjäper också till med tips på mäklarfirma och advokatfirma.

 

Rubriker och beskrivningar är minst lika viktiga. Människor i dessa dagar förväntar sig så mycket information som möjligt i annonseringen (max antal gäster, kvm, köksutrustning, etc).En boknings-kalender är nödvändig. De flesta annonserings-portaler erbjuder dock sådana tjänster. Det finns också relativt billiga alternativ om man vill ha en boknings-kalender på sin egna hemsida. 

 

Det finns också nuförtiden bra och billiga, betalningslösningar där allt ingår (möjlighet för kunden att betala online via kort, eller OCR-nummer på pappersfaktura, eller banköverföring, etc.). Det har aldrig varit enklare att driva en mer eller mindre självgående rörelse vid sidan av, som genererar passiva intäkter. Det gäller att vara beredd på att komma ner snabbt och ha finansieringen klar om man vill göra en riktigt bra investering. De attraktiva bostäderna försvinner direkt de kommer ut på marknaden då investerare sitter redo med finansieringen.

Mycket mer ifo här: Ett pensionärsliv utanför Sverige.

 

Bostadspriserna i Spanien fortsätter uppåt och har stigit med 6,3 procent den senaste tolvmånadersperioden. Svenskarna står för 6,3 procent av de utländska bostadsköpen och störst är efterfrågan i Madrid och Barcelona.Prisutvecklingen på bostäder i Spanien pekar spikrakt uppåt och under det senaste året har priserna, på riksnivå, ökat med 6,3 procent, visar den senaste rapporten från Instituto Nacional de Estadistica.

 

Tempot ökar på den spanska bostadsmarknaden både vad gäller priser och antal transaktioner.  Efterfrågan störst i storstäderna Madrid och Barcelona där urbaniseringstrenden parat med utländsk efterfrågan är motorn. Även Mallorca visar en kraftig uppgång vilket till stor del kan förklaras med en ökande utländsk efterfrågan, främst från Sverige och Tyskland. 

 

Svenskarnas aptit på Spanien fortsätter att öka. Under året med 48.000 utländska köp, varav 3.500 är svenskar. Svenskarna är faktiskt just nu andra största grupp bakom britterna på både Costa Blanca och Costa del Sol. Prisökning det senaste året i Spanien. Ska man göra ett klipp gäller det att vara beredd på att komma ner snabbt och ha finansieringen klar om man vill göra en riktigt bra investering. De attraktiva bostäderna försvinner direkt de kommer ut på marknaden då investerare sitter redo med finansieringen.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar