Spartacus
Likes
161
Antal inlägg
630
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Bokslutsrapport 2017 Latour

Lite minnesnoteringar kring Latours bokslut som kom här om dagen.

Substansvärdet dagen innan rapport låg på 93 kr/aktie. Vid årsskiftet var det 95 kr/aktie.

Orderingång, försäljning och vinster ökade under helåret. Rörelseresultatet landade på 11,3%  för koncernen som helhet vilket får sägas ligger i det sunda området. Då 10-års medel är närmare 10%.

Några egentliga realisationsvinster har det inte varit tal om under året.

Börsportföljen steg i värde. Som en jämförelse steg den med 11,9% och Latour jämför sig med SIXRX som steg med 9,5%.

2,25 kr/aktie kommer delas ut till aktieägarna.

Under årets lopp har man gjort förvärv inom den helägda industrirörelsen. Förvärv som motsvarar köp av en industrirörelse med ökad omsättningen utav 1,17 kr/aktie på helårsbasis

Som aktieägare har man också blivit större indirekt delägare i sorteringsföretaget Tomra och industri- och bygghissföretaget Alimak. Då Latour köpt aktier i dessa bolag. I Tomra har man fått 0,001 fler aktier/Latour-aktie till ett nuvarande värde av ca 0,13 nok/aktie. I Alimak har man fått 0,02 fler aktier/Latour-aktie till ett nuvarande värde av ca 2,68 kr/aktie.

Tomra står för ca 11% av Latours börsportfölj. Alimak står för ca 4%.

Latour ger ju inte så mycket i utdelning men räknar man ihop utdelningar samt vad man fått i förvärv (med antaganged att industrirörelser snittar ”egentligen” på P/S 1 i ”värde” ) så har man erhållit 2,25+1,17+0,13+2,68= 6,23 kr/ Latouraktie. Detta då utöver den ”vanliga” tillväxten i de helägda rörelserna eller börsportföljen.

Latour delar inte ut så mycket pengar, men ett sådant här tankeexperiment visar på att man ändå får en del "pengar". Skillnaden är bara att istället för att man själv återinvesterarer utdelningen (eller t.o.m. skatta på den och sedan återinvesterar) så låter man låter Latour återinvestera.

I det här fallet får man 1/3 att återinvestera själv och 2/3 sköter Jan Svensson & Co. om.

Tankar om Latour?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Robert (ej registrerad)

Ingår i min basportfölj!

Spartacus's picture
161
630
47
0
Spartacus

@Robert - Där platsar den nog bra. :)

Anonymous's picture
Förskolemiljonären (ej registrerad)

Kan rekommendera Investerarens senaste pod, där kan ni lyssna på en intervju med Latours VD Jan Svensson.

Spartacus's picture
161
630
47
0
Spartacus

@Förskolemiljonären - Jättebra! Tack för tipset! :)

Anonymous's picture
katie Aslund (ej registrerad)

Från vad jag läst på post-kommentar på nätet blogg av en Los Angeles-baserade Journalist avslöjar hur va Parmanently Härdat Svag Erection & Quick utlösning 2 månader efter att hans fru lämnat honom och han sa också Chief Priest Oduduwa gör sin före detta fru återvända tillbaka efter 2 år av seperation .
I was so lucky två stöter Dr.Oduduwa kärlek stava Caster personliga e-postadress <dr.oduduwaspellcaster@gmail.com>
I kontakt samma Priest Oduduwa på grund av mina utmaningar i äktenskapet relation liv, jag har bra kraftfulla intentioner som Thing fungerar för mig, i trodde på vittnesbörd är verkliga prover. Jag insåg att det skulle vara bra att dela här som jag vet att det kommer att inspirera andra också.
Jag är inte säker på att jag kunde ha gjort det utan hjälp av oduduwa. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan och han sade att det var slut mellan oss, vi gjort. Efter Dr.oduduwa lunch en Magic Love Spell, min man ringa mig på mobilen två ursäkt, han var ledsen för allt han gjorde fel två såra mina känslor och han återvänder hem till mig, vi älskar varandra mer nu.
Tack vare Oduduwa love-spell caster för att få tillbaka min make hem efter 3 år av separation. Vi är alltid skuldsatta och greaterfulla.
idag berättar jag med glädje och lycka till världen ...
Oduduwa berättade att han kan lösa följande problem för omedelbara lösningar;
* Love Spell Win-Back Ex älskare
* Framgång och främjande magisk stavning
* Lucky Charm - Business Star
* avdelningar - SKYDD HÖG
* förbannelse upplösning
* andlig rensning
* Fruktbarhet magi - FRUKTER AV KVINNOR
* Beslutande Magic, SPELL LOTTERY & VIN-SPEL SPELL
Oduduwas personliga e-postadress dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

Anonymous's picture
Valeria (ej registrerad)

Jag kände mig som avslutad jag förlorade min man till en annan kvinna för 2 veckor sedan efter 27 års äktenskap. Vi hade ett underbart äktenskap men han började ett förhållande med en medarbetare som jagade efter honom. Han lever i närheten av sitt arbete, och han vägrar att prata med mig eller att komma hem. Jag är förödad och har svårt att klara mig, jag var emotionellt nere. Jag önskar att jag inte älskade honom och att jag kunde gå vidare men jag kan inte. Jag vet inte hur man ska sluta känna så här, jag önskar att jag kunde och det äter mig och jag börjar bli sjuk. Jag har försämrat mig och bad honom att komma hem till ingen nytta. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar på internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att Dr Isikolo kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och jag kom också över flera vittnesmål om den här mannen. Så jag kände att jag skulle ge honom ett försök. Jag kontaktade honom och han gjorde en stavning för mig. två dagar senare kom min man till mig och ber om ursäkt för de fel som han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj bor tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr Isikolo. Om du behöver en stavningskastare som kan stava en stavning som verkligen fungerar, föreslår jag att du kontaktar honom. Han kommer inte att göra dig besviken. Om du har något problem kontakta honom, ger jag dig 100% garanti för att han hjälper dig, det här är hans detaljer, E-post: isikolosolutionhome@gmail.com, ring eller WhatsApp nummer +2348133261196

Anonymous's picture
Erik (ej registrerad)

Herr Dr Isikolo, tack så mycket för dig äkta stava, min fru är tillbaka !!!

Tack sir för dina äkta stavar. Det här är verkligen otroligt, och jag har aldrig upplevt något så här i mitt liv. Innan jag träffade dig herre, jag har försökt alla möjliga menar att jag kunde få min fru tillbaka, men jag kom faktiskt in att ingenting fungerade för mig och att min fru hade utvecklat mycket hat mot mig .. Jag trodde att det inte fanns något hopp att återförena med min ex fru och barn. Men när jag läser bra recensioner om ditt jobb sir bestämde jag mig för att försöka och jag gjorde allt du instruerade mig och jag trodde på dig och följde dina instruktioner precis som du har garanterat mig om 48 timmar, och det var exakt när min fru ringde mig .. Vi är mer nöjda nu än någonsin. Allt ser perfekt och så naturligt ut! Tack så mycket för dina autentiska och obestridliga stavar. Tack sir för din hjälp. Om du behöver hjälp i ditt äktenskap med brutna förhållanden, vänligen kontakta Dr Isikolo just nu för brådskande hjälp. isikolosolutionhome@gmail.com
whatsapp honom nu +2348133261196.
website: drisikolosolutionhome.webnode.com

Anonymous's picture
david4077 (ej registrerad)

Har det blivit några Latour/nederman för dig? Lite nyfiken om du har någon åsikt om Alimak? Passade själv på med några Latour + Alimak :)

Spartacus's picture
161
630
47
0
Spartacus

@david4077 - Kul att du frågade. Köporder på Latour gick igenom 6 februari samt så fick jag några Nederman igår faktiskt.Jag lägger mina ordrar utanför börsens öppningstider och de brukar ligga aktiva ett par veckor. Ibland svänger det till och mitt bevakningspris nås och något  köps. Kan jag be att få återkomma kring Alimak. Kanske passar bäst som eget inlägg

Anonymous's picture
David4077 (ej registrerad)

Vad roligt, absolut det ser jag fram emot att läsa

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (39)

Taggar