Laddar annons
Nyhet
27 Sep, 2024

ALLEIMA: UTÖKAR KAPACITETEN FÖR ÅNGGENERATORRÖR FÖR KÄRNKRAFT

Uppdaterad:
27 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stålbolaget Alleima, som utvecklar och tillverkar rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning, har beslutat att utöka sina faciliteter för ånggeneratorrör i Sandviken. Investeringen om cirka 330 miljoner kronor görs för att möta den växande globala efterfrågan inom kärnkraftssegmentet.

Det uppger Alleima i ett pressmeddelande.

Expansionen innefattar upprustning och återöppning av en av Alleimas produktionsfaciliteter för ånggeneratorrör.

Den totala investeringen kommer att genomföras mellan 2024-2026 och förväntas utöka kapaciteten för ånggeneratorrör med cirka 60 procent, med produktionsstart från slutet av 2026.

"Det här är en unik möjlighet att relativt snabbt kunna utöka vår kapacitet för att möta efterfrågan från våra kunder inom kärnkraftssegmentet. Vi har nyligen levererat den första kommersiella ordern på ånggeneratorrör för små modulära reaktorer (SMR), och vi förväntar oss att den här teknologin kommer att växa i takt med att behovet av fossilfri energi fortsätter att öka. Genom denna anläggning kommer vi att kunna leverera till både konventionella kärnkraftverk och framväxande teknologier som SMR", säger Alleimas vd Göran Björkman.

Den produktionsanläggning som nu ska återöppnas lades i malpåse när en ny fabrik invigdes 2012.

Investeringen kommer att skapa ungefär 90 ytterligare arbetstillfällen, bedömer bolaget.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.