Nyhet
22 Jul, 2024

ALLIGATOR: DNB MARKETS HÖJER RIKTKURSEN TILL 2 KR (1:10) (NY)

Uppdaterad:
22 Jul, 2024

(Lägger till mer text från stycke tre och uppdaterar med kursrörelse)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) DNB Markets höjer riktkursen för Alligator till 2 kronor från 1:10 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys.

Riktkurshöjningen grundar sig på en högre bedömd sannolikhet för att läkemedelskandidaten mitazalimab når ett godkännande, upp till 15 procent från tidigare 13 procent. Den nya riktkursen har också tagit hänsyn till en kapitalanskaffning om cirka 0,4 miljarder kronor samt justerat för en potentiell utspädning från nya aktier.

Det riktiga testet för mitazalimab bedömer DNB blir ett utlicenseringsavtal för läkemedelskandidaten. Ledningen i Alligator Bioscience har indikerat att ett sådant avtal kan komma att tecknas så snart som i det tredje kvartalet 2024.

Alligator-aktien höjdes med nästan 5 procent till cirka 1:34 kronor i öppningshandeln på måndagen.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.