Nyhet
9 Feb, 2024

ALLIGATOR: RÖRELSERESULTAT -70,4 MLN KR 4 KV (-52,6) (OMS)

Uppdaterad:
9 Feb, 2024

(Omsändning: sändes första gången torsdag kväll)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Alligator Bioscience hade en nettoomsättning på 11,7 miljoner kronor (20,1) och ett rörelseresultat om -70,4 miljoner kronor (-52,6) för det fjärde kvartalet 2023.

Det framgår av delårsrapporten.

Kassaflödet under kvartalet var -7,1 miljoner kronor (-49,8) och likvida medel vid periodens slut var 66,1 miljoner kronor (97,3).

I en framåtblick mot 2024 uppger Alligator att bolaget går vidare med fas 3-förberedande aktiviteter för den fortsatta kliniska utvecklingen av mitazalimab i bukspottkörtelcancer. Parallellt ökas även arbetet med att identifiera den optimala partnern för att säkerställa att mitazalimab så snart som möjligt når patienter, för att utnyttja kandidatens fulla kommersiella potential.

Under första halvan av året väntar sig bolaget även preliminära fas 1-data för ALG.APV-527, bolagets bispecifika, tumörriktade 4-1BB-agonist, som utvecklas tillsammans med Aptevo Therapeutics.

"De senaste 12 månaderna har vi vid två tillfällen kunnat rapportera mycket uppmuntrande interimsdata för vår nyckelkandidat mitazalimab, som utvärderas i studien OPTIMIZE-1. Den ökade takten i patientrekryteringen ledde också till en nio månader tidigarelagd topline-avläsning. De resultaten har nu gett ytterligare indikationer på mitazalimabs potential att i kombination med kemoterapi ge betydande kliniska fördelar för bukspottkörtelcancerpatienter, jämfört med standardbehandling", kommenterar", kommenterar vd Søren Bregenholt i rapporten.

Tidigare på torsdagen meddelade Alligator att bolaget planerar omstruktureringar, inklusive neddragningar av personalstyrkan, som ska leda till årliga besparingar om 20 miljoner kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.