Marknadskommentar
23 Jul, 2024

ASIEN: SMÅ RÖRELSER, TEKNIKAKTIER UPP EFTER STARK USA-BÖRS

Uppdaterad:
23 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De asiatiska börserna noterade en blandad utveckling under tisdagen med små rörelser. Flera teknikaktier steg dock i kölvattnet av måndagens sektoruppgångar i USA.

I Taiwan steg exempelvis världens största kontraktschiptillverkare TSMC, med omkring 3,5 procent efter att ha tappat över 8 procent under de senaste fyra handelsdagarna.

Även de sydkoreanska chiptillverkarna Samsung och SK Hynix handlades upp när investerare drog sig undan politiska risker och mer blickade mot den starka efterfrågan inom sektorn.

De asiatiska marknaderna har inte reagagerat särskilt mycket på president Joe Bidens utträde ur valkampanjen i USA, utan i stället blickar investerarna mot dagens rapporter från Tesla och Alphabet, som kommer att presenteras efter strängning New York. Båda aktierna steg på måndagen i USA.

Även Nvidia stärktes 4,8 procent. Under måndagen kom uppgifter om att chiptillverkaren förbereder nya AI-chip för den kinesiska marknaden som är kompatibla med amerikanska exportlagar för avancerad teknik.

Sentimentet gentemot Kina visade få tecken på att förbättras trots en överraskande räntesänkning från People's Bank of China på måndagen, men analytiker uppgav att sänkningen var för liten för att göra för stor skillnad.

Bland ledande index var Shanghaibörsens kompositindex ned 0,6 procent medan Hang Seng i Hongkong sjönk 0,2 procent.

Japanska Nikkei 225 var oförändrat. I Australien steg S&P/ASX200-index 0,6 procent.


Marknadstemperatur kl 07:20

==============================================================
kl 07:20 kl 12:35 Sedan
31/12

Nikkei 225 +0,0% - +18,3%
Hongkong Hang Seng -0,2% - +3,4%
Kinas Shanghai Comp -0,6% - -0,9%
Australia S&P/ASX200 +0,6% - +5,1%

KÄLLA: Infront


TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.