Nyhet
24 Apr, 2024

ASSA ABLOY: SVAG BOSTADSMARKNAD FORTSÄTTER PÅVERKA ENL VD

Uppdaterad:
24 Apr, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Assa Abloys försäljning växte med 9 procent under första kvartalet, drivet av en tillväxt från förvärv på 11 procent och en organisk försäljningsminskning på -2 procent.

Det skriver låsföretagets vd Nico Delvaux i delårsrapporten.

"Den organiska försäljningen påverkades av tre färre arbetsdagar i mars, den viktigaste månaden i kvartalet, och en fortsatt svag bostadsmarknad", skriver han.

Rörelseresultatet exklusive jämförelsestörande poster ökade till 5.427 miljoner kronor, mot förväntningar om 5.412 miljoner kronor.

"Stark operativ prestation genom implementering av fler kostnadsåtgärder, fortsatt stark prisrealisering samt lägre direktmaterialkostnader bidrog till det starka resultatet", skriver han.

Integrationen av HHI, som förvärvades i mitten av förra året, fortsätter enligt plan och Assa Abloy realiserar successivt mer synergier, heter det vidare.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.