Nyhet
19 Jul, 2024

BILLERUD: UNDERLIGGANDE LÖNSAMHET FÖRBÄTTRATS ENL VD

Uppdaterad:
19 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Billerud återgick till nettoomsättningstillväxt och den underliggande lönsamheten förbättrades under det andra kvartalet.

Det skriver vd Ivar Vatne i rapporten för det andra kvartalet.

"Jag känner mig uppmuntrad av att se framstegen vi gör med att förbättra våra marginaler eftersom det är en så viktig prioritering för företaget. Den underliggande lönsamheten, exklusive påverkan av underhållsstopp, förbättrades avsevärt. Ett starkt fokus på prissättning och portföljhantering samt fortsatt leverans av vårt effektivitetsprogram hjälpte oss att kompensera för högre insatskostnader", skriver han.

Det treåriga effektivitetsförbättringsprogram, som nu har kommit halvvägs, fortsätter enligt Billerudchefen att ge resultat och bolaget ligger före ambitionen som sattes för 18 månader sedan.

"Under de första sex månaderna i år har effektivitetsförbättringsprogrammet gett ett positivt bidrag på 390 miljoner kronor jämfört med föregående år. Vi är på väg att leverera programmets mål om inkrementellt 700 miljoner kronor för 2024", skriver han.

Efterfrågan på Billeruds produkter förbättrades under kvartalet, delvis på grund av utbuds- och logistikstörningar inom branschen som verkade till bolagets fördel.

"Detta hjälper oss på kort till medellång sikt, men slutkundernas efterfrågan har inte stärkts nämnvärt under de senaste månaderna. Vi är fortsatt försiktigt optimistiska framöver om gradvis förbättrade marknadsförutsättningar", skriver Ivar Vatne.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.