Laddar annons
Marknadskommentar
11 Jul, 2024

BÖRSEN: LÄTT UPPGÅNG I KORTEN, BLICKAR MOT USA-STATISTIK

Uppdaterad:
11 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas öppna uppåt på torsdagen med liknande indikationer för de ledande Europabörserna. På agendan har bland annat Bonesupport och Bufab rapporterat och klockan 14.30 redovisas amerikansk KPI-statistik.

Med lite drygt en halvtimme kvar till börsöppning visade terminerna för de ledande Europabörserna på uppgångar. Noteringarna i Paris och Frankfurt indikerade upp 0,4 respektive 0,3 procent. Förhandeln i Stockholm hos IG visade på en uppgång om 0,3 procent.

I Asienhandeln anförde Hongkongbörsen en uppgång med ett uppställ på omkring 2 procent. På de flesta håll var rörelserna tydligt upp där storbolagsindexen Nikkei 225 och S&P/ASX 200 noterades omkring 1 procent högre.

USA-börserna stängde tydligt upp på bred front under onsdagen. Halvledarsektorn gick starkt med Nvidia och AMD i framkant, och chiptillverkaren Taiwan Semiconductor redovisade intäkter för det andra kvartalet som överträffade marknadens förväntningar.

Handelsbolaget Bufab redovisade ett rörelseresultat på 246 miljoner kronor (301) för det andra kvartalet. Den organiska tillväxten uppgick till -6,6 procent, upp fyra procentenheter på kvartalsbasis. Orderingången i kvartalet var 2.161 miljoner kronor (2.263).

Fastighetsbolaget Emilshus redovisade ökade hyresintäkter och resultat för det andra kvartalet. Emilshus höjer sin prognos för 2024 och räknar nu med att förvaltningsresultatet med nuvarande fastighetsbestånd samt tillkännagivna förvärv uppgår till 290 miljoner kronor. Tidigare prognos var 280 miljoner kronor.

Forskningsbolaget Alligator Bioscience redovisar ett rörelseresultat på -47,4 miljoner kronor (-63,7) för det andra kvartalet. Kassaflödet från den löpande verksamheten blev -38,2 miljoner kronor (-39,0) med likvida medel om 77,5 miljoner kronor (161) vid rapportperiodens utgång.

Vidare redovisade medicinteknikbolaget Bonesupport ett rörelseresultat om 28,7 miljoner kronor andra kvartalet (6,0). Nettoomsättningen uppgick till 220 miljoner kronor (140).

En av onsdagens vinnare var försvarskoncernen Saab. På kvällen rapporterades medieuppgifter om att stridsflyg Jas Gripen har goda chanser att vinna en duell mot amerikanska Lockheed Martins F-16 när Thailand bestämmer sig för att köpa in tolv plan. Inget politiskt beslut har dock ännu fattats.

I rekommendationsväg noteras att SEB sänker JM från köp till behåll och skruvar ned riktkursen från 224 till 208 kronor. Aktien stängde på 265:70 kronor på onsdagen.

Vidare höjer Nordea rekommendationen för Husqvarna från behåll till köp, med riktkurs 105 kronor. Aktien stängde på 85:54 kronor på onsdagen.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.