Marknadskommentar
26 Jun, 2024

BÖRSEN: UPPGÅNG VÄNTAS I TIDIG HANDEL

Uppdaterad:
26 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas öppna uppåt på onsdagen. Även de ledande Europabörserna ser ut att inleda med stigande index.

Omkring klockan 8.30 visade terminshandeln i Europa på uppgångar för både tyska DAX-index och franska CAC40 om 0,7 procent. Förhandeln hos IG Markets i Stockholm indikerade på en öppning upp 0,5 procent.

I Europa är investerarnas förväntningar om att ECB ska sänka räntan två gånger till i år "rimlig", enligt ECB-rådsledamoten Olli Rehn.

Tisdagens handel i USA var blandad. S&P 500 var upp 0,4 procent och räknat från Stockholmsbörsens stängning var indexet upp 0,1 procent.

På amerikanska bolagssidan väntas halvledarjätten Nvidia hålla sin årliga bolagsstämma, medan sektorkollegan Micron Technology ska publicera kvartalssiffror.

Från Asien noterades en stökig handel med index i olika riktningar under onsdagsmorgonen. Vinnaren var japanska Nikkei 225-index som steg med 1,2 procent. Hongkongbörsen handlades upp något.

På hemmafronten var det en relativt lugn morgon. Storskogen har ingått avtal om att avyttra nio affärsenheter till M Industrial Invest. Samtidigt rapporterade bolagsgruppen en icke-kassaflödespåverkande nedskrivning om cirka 920 miljoner kronor i andra kvartalet.

Alligator Bioscience har beslutat om en riktad emission av konvertibler till Fenja Capital, vilket tillför en bruttolikvid om 12 miljoner kronor. Forskningsbolaget har i ett annat avtal med Fenja Capital möjligheten att låna upp till 68 miljoner kronor.

Revolutionraces näst största ägare Nyrensten Global Holding har sålt 5 miljoner aktier i friluftsklädesförsäljaren.

På analysfronten har JP Morgan sänkt riktkursen för Truecaller till 58 kronor från 63 kronor. Aktien stängde på tisdagen på knappt 35 kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.