Nyhet
9 Sep, 2024

BÖRSVECKAN: KÖP PIERCE, AVVAKTA MED VERVE, SOLID OCH CHECKIN.COM

Uppdaterad:
9 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan rekommenderar köp i Pierce och Autostore. För Verve, Solid Försäkring, Checkin.com och Fortum blir rådet avvakta.

Det framgår av den senaste utgåvan av tidningen.

Efter ett antal svaga kvartal börjar omstruktureringar och besparingar äntligen bita för motorcykelbolaget Pierce, skriver Börsveckan.

"Lönsamheten stiger trots låg tillväxt och starkare marknad skulle vara en tydlig trigger för kursen", heter det i en analys som landat i en köprekommendation.

Det norska lagerautomationsbolaget Autostore har sett sin aktiekurs falla med 40 procent sedan i juni. "Nu ser vi ett fint köpläge", skriver Börsveckan.

När det gäller First North-bolaget Verve Group (tidigare Media and Games Invest) är dock tidningen lite kluvna inför huruvida Verve hittat rätt i sin satsning, eller om det är en tillfällig fullträff som förstärks av lätta jämförelsetal där konkurrensen i så fall kan hinna ifatt. Rekommendationen landar i avvakta.

Samma rekommendation ges till Solid Försäkring, som inriktar sig på produkt-, trygghets-, och assistanssegmenten i försäkringsbranschen.

"Två av Solid Försäkrings tre affärsområden visade på bättring i Q2, vilket neutraliserade nedgången i det tredje. Nedsidan är begränsad, men vi saknar resultattillväxt", skriver Börsveckan.

Vidare väljer tidningen att avvakta med köp i it-bolaget Checkin.com.

"Checkin ser intressant ut och aktien har tappat mycket mark, men det här ska vara ett tillväxtcase och därför tar vi fasta på de senaste kvartalens svaga utveckling", heter det.

Även den finska energikoncernen Fortum får rådet avvakta mot tidigare köp.


 


TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.