Laddar annons
Press
21 Oct, 2024

Castellum säljer fastigheter för 280 mkr

Uppdaterad:
21 Oct, 2024

Castellum säljer fyra fastigheter i Smista, södra Stockholm, till Altira AB. Det totala försäljningspriset är cirka 280 mkr före avdrag för omkostnader och uppskjuten skatt om sammanlagt cirka 10 mkr. Försäljningspriset är i linje med det bokförda värdet.

– I enlighet med vår strategi fortsätter vi att minska exponeringen mot handelssegmentet. Vi fortsätter dock att vara en stor aktör i Smista med sju strategiskt belägna fastigheter med bra skyltläge längs med E4:an. Den senaste tidens försäljningar ger oss möjlighet till nya förvärv och investeringar i befintliga projekt där vi ser många intressanta möjligheter i närtid. Försäljningspriset bekräftar våra bokförda värden, säger Kristina Sawjani, Chief Investment Officer på Castellum.

Fastigheterna som avyttras till Altira AB är Spejaren 3, Varpen 10, Visiret 4 och Borgen 2. De största hyresgästerna är Din Bil Sverige AB och Bilia AB.

Affären i korthet
Fastigheter: Spejaren 3, Varpen 10, Visiret 4 och Borgen 2
Frånträdesdag: 2 december 2024
Genomsnittlig kontraktslängd: 5,6 år
Hyresvärde: 20,8 mkr
Uthyrningsbar area: ca 11 000 kvm
Uthyrningsgrad: 100 %

För mer information vänligen kontakta:
Kristina Sawjani, Chief Investment Officer, Castellum AB, 08-503 052 00
Sven Stork, region-vd i Stockholm, Castellum AB, 0708-24 40 96

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.