Nyhet
14 May, 2024

CELL IMPACT: RÖRELSERESULTAT -22,0 MLN KR 1 KV (-29,9)

Uppdaterad:
14 May, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Cell Impact, som säljer flödesplattor och produktionsteknologi till tillverkare av bränsleceller, redovisar ett rörelseresultat på -22,0 miljoner kronor (-29,9) för det första kvartalet 2024.

Nettoomsättningen sjönk till 5,8 miljoner kronor (20,0).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -43,2 miljoner kronor (-29,6) och koncernens likvida medel vid utgången av kvartalet uppgick till 47,6 miljoner kronor (118).

Under och efter kvartalet har Cell Impact fått order och tecknat avtal som gör att bolaget breddar kundbasen och förbereder sig för att öka produktionen i takt med befintliga och nya kunders ökande efterfrågan, uppger bolaget i rapporten.

"Det stora intresset gör att jag upplever stor framtidstro för bolagets fortsatta utveckling. Den säkrade finansieringen för hela 2024 och in i 2025, ger oss en nödvändig plattform för att omsätta en del av dessa projekt i nya intäkter", kommenterar Daniel Vallin, tillförordnad vd för Cell Impact.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.