Nyhet
24 Jun, 2024

CLS: PATIENTREKRYTERING FÖR GLIOBLASTOMSTUDIE AVSLUTAD

Uppdaterad:
24 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Clinical Laserthermia Systems, som utvecklar laserbaserade behandlingssystem, har avslutat patientrekryteringen av en studie vid Skåne Universitetssjukhus som utvärderar behandling av hjärncancerformen glioblastom.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I studien har 14 patienter behandlats med MR-baserad laserablation.

När uppföljningen av den sista patienten är klar, om cirka tre månader, kommer resultaten sammanställas och ett manuskript skickas in till vetenskaplig medicinsk tidskrift.

Resultaten planeras också användas som en del av underlaget i en kommande ansökan om CE-märkning av systemet för användning inom neurokirurgi för den europeiska marknaden.

I början av juni i år inleddes full marknadslansering av Clearpoint Prism Neuro Laser Therapy System i USA genom CLS partner Clearpoint Neuro.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.