Nyhet
22 Jul, 2024

COOR: VÄLPOSITIONERAT ENLIGT KEPLER, AKTIEN STIGER

Uppdaterad:
22 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Coor stiger på börsen efter att Kepler Cheuvreux inlett bevakning av fastighetsservicebolaget med en köprekommendation.

Riktkursen är satt till 53 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat under måndagen.

Omkring klockan 11 var Coor upp omkring 4 procent till cirka 44 kronor.

"Vi tror att Coor är väl positionerat för att kapitalisera på den ökande trenden med outsourcing av facility management-tjänster bland större kunder, i syfte att minska de interna kostnaderna", skriver Kepler i sin analys.

Analyshuset bedömer vidare att Coor kommer att generera en vinst per aktie genomsnittlig årlig tillväxttakt på cirka 28 procent under 2023-26, drivet av förlängningen av kontrakt till 2026.

"Med en stark balansräkning som visar en nettoskuld/ebitda under det finansiella målet på 3,0x (1,8x uppskattat för 2024), ser vi att bolaget kommer att genomföra ytterligare förvärv under 2025/26", heter det vidare.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.