Nyhet
12 Jul, 2024

CREADES: SUBSTANSVÄRDE 30 JUNI 73 KR/A

Uppdaterad:
12 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investeringsbolaget Creades redovisar ett resultat efter skatt på 771 miljoner kronor för det andra kvartalet 2024 (-299). Resultatet per aktie uppgick till 5:68 kronor (2:20).

Substansvärdet per aktie var vid periodens utgång 73 kronor.

För kvartalet uppgick avkastningen på substansvärdet till +8 (-3) procent. OMXSGI avkastade för kvartalet +2 (+2) procent.

"Sett till halvårsperioden ligger vi med en avkastning om 8 procent sedan årsskiftet över vårt absoluta avkastningsmål om 7,5 procent på årsbasis men fortfarande något efter Stockholmsbörsen som avkastat nästan 11 procent sedan årsskiftet", skriver vd John Hedberg i rapporten.

Creades har under kvartalet förvärvat aktier i Creaspac, som kommer att avveckla verksamheten och återföra likviditeten till aktieägarna, för 45 miljoner kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.