Nyhet
8 Jul, 2024

ELEKTA: TVÅ NYA LEDAMÖTER FÖRESLÅS TILL STYRELSEN

Uppdaterad:
8 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Elektas valberedning föreslår val av Ann Costello och Jan Kimpen som nya styrelseledamöter. Birgitta Stymne Göransson har avböjt omval till styrelsen.

Det framgår av ett pressmeddelande med valberedningens förslag inför årsstämman som hålls den 5 september.

Ann Costello har mer än 30 års erfarenhet från läkemedels- och diagnostikkoncernen Roche. För närvarande är hon styrelseledamot i Ibex AI.

Jan Kimpen är professor inom pediatrik och har erfarenhet både från sjukhusbranschen och den akademiska sektorn. Han arbetar som strategisk rådgivare för olika bolag samt sitter i styrelserna för Deerns och Twentes tekniska universitet.

Vidare föreslås omval av Laurent Leksell som ordförande och omval av ledamöterna Tomas Eliasson, Caroline Leksell Cooke, Wolfgang Reim, Jan Secher, Volker Wetekam och Cecilia Wikström.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.