Marknadskommentar
26 Jul, 2024

EUROPABÖRSER: MERCEDES-BENZ FÖLL PÅ GRÖNA BÖRSER, STOXX600 +0,9%

Uppdaterad:
26 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande Europabörserna handlades tydligt upp och fredagen bjöd således på en viss återhämtning från veckans breda nedgångar. Samlingsindexet Stoxx 600 avancerade 0,9 procent.

Londons FTSE 100-index ökade 1,2 procent där Natwest och Burberry återfanns i framkant med uppgångar på 6,5 respektive 3,6 procent.

I botten av storbolagsindexet återfanns Pershing och Segro.

CAC 40-indexet i Paris steg 1,2 procent. I toppen av det franska indexet återfanns Essilorluxottica upp 7,4 procent. Bolaget har bekräftat uppgiften om att Meta Platforms är intresserat av att köpa en del av bolaget.

Frankfurtbörsens DAX-index klättrade 0,7 procent. Mercedes-Benz har sänkt sin prognos för helåret gällande vinstmarginalen i sin kärnbilsdivision. Den sänkta prognosen kommer till följd av bilmodellbyten, och en dämpad marknad i Asien. Aktien var oförändrad.

Negativt var det för Thyssenkrupp som var ned 7,7 procent efter att stålkonglomeratet justerad ned sina prognoser för helåret.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.