Nyhet
24 Jul, 2024

EVOLUTION: BERENBERG SÄNKER RIKTKURSEN TILL 1.140 KR (1.285)

Uppdaterad:
24 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Berenberg Bank sänker riktkursen för Evolution till 1.140 kronor från 1.285 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.

Det framgår av en analys.

Under det andra kvartalet växte Evolutions verksamhet med 1,39 procent sekventiellt, den lägsta tillväxttakten på kvartalsbasis sedan noteringen 2015, noterar Berenberg.

"Även om vi förväntar oss att den sekventiella tillväxten blir snabbare under tredje kvartalet än under andra kvartalet, verkar tillväxten avta. Dessutom, med Q2-marginalerna fallande sekventiellt till sin lägsta nivå sedan andra kvartalet 2021, tror vi att företaget har mycket kvar att göra för att nå guidningen och vi förväntar oss att helårsmarginalerna kommer in mot underkanten av guidningsintervallet", skriver Berenberg.

Analyshuset sänker sina intäktsuppskattningar på grund av den mjukare tillväxten och förutspår nu en ebitda-marginal på 69 procent för helåret 2024.

"Detta leder till nedgraderingar på 1-2 procent på våra siffror för FY24 och framåt. För vinst per aktie är nedgraderingen mindre med tanke på att vi inkluderar regelbundna återköp", skriver Berenberg.

Inför rapporten offentliggjorde Evolution att de antagit ett ramverk för kapitalallokering samtidigt som de offentliggjorde ett nytt återköpsprogram om max 400 miljoner euro.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.