Nyhet
12 Apr, 2024

FOOTWAY: KRAFTIGT OMSÄTTNINGSTAPP EFTER REKONSTRUKTIONSPROCESS

Uppdaterad:
12 Apr, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) E-handelsbolaget Footway hade en nettoomsättning på 102 miljoner kronor under första kvartalet, från 216 miljoner kronor motsvarande kvartal i fjol. Den kraftiga minskningen beror på låg täckningsgrad.

Det skriver Footway i sin delårsrapport.

"Situationen är resultatet av flera extraordinära omständigheter, främst försämrad lagertäckning som följd av rekonstruktionsprocessen som nu avslutats. Rekonstruktionsprocessen, med de begränsningar den innebär, har påverkat bolagets förmåga att beställa och köpa in nödvändiga produkter för att tillgodose efterfrågan under vinter- och vårsäsongen 2024. Även den genomförda lagerkonsolideringen och flytten av produkter under januari har påverkat försäljningen under Q1 2024 negativt med cirka 15 miljoner kronor", skriver Footway.

Försäljning av jämförbara produkter ökade däremot, med 3 procent.

Inom rekonstruktionsprocessen slutfördes finansiering om totalt 294 miljoner kronor. Vinst vid skulduppgörelsen under första kvartalet om 188 miljoner kronor gav ett ebita-resultat om 142 miljoner kronor (-24,5).

Med avslutad rekonstruktionsprocess börjar Footway nu se en återgång till normala affärsförhållanden, står det i rapporten.

"Vi ser en stabil efterfrågan och arbetar nu hårt tillsammans med våra leverantörer för att möta efterfrågan och expandera vår - och därmed också våra leverantörers – försäljning", kommenterar vd Daniel Mühlbach.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.