Nyhet
17 Jul, 2024

FOOTWAY: SÄLJER PLATTFORMSVERKSAMHET (OMS)

Uppdaterad:
17 Jul, 2024

(Omsändning: skickades första gången på tisdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Footway har efter beslut om att separera sin e-handelsverksamhet med sin plattformsverksamhet, som går under namnet Footway+, nu gått ut med att det sistnämnda segmentet säljs. Försäljningen sker med företräde för bolagets aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med försäljningen är dels att stärka e-handelsverksamhetens finanser för att reducera banklån och för att säkerställa snabbare återgång till avtalade leverantörskrediter, dels att ge möjlighet för plattformsverksamheten att verka separat i en bättre miljö.

Själva uppdelningen innebär att bolagets plattformsverksamhet överlåts till ett helägt dotterbolag för att därefter erbjudas med företräde för Footways aktieägare.

Försäljningen av Footway+ sker till en köpeskilling om 57 miljoner kronor på skuldfri basis. Köpskillnaden erläggs genom 27 miljoner kronor i likvida medel. Därtill överlåts skulder relaterade till plattformen om cirka 30 miljoner kronor.

Aktieägare i bolaget har företrädesrätt att teckna en andel per 100 befintliga aktier, till ett försäljningspris som är fastställt till 18 kronor per aktieägarandel.

Försäljningen väntas i sin tur att förbättra bolagets resultat med cirka 30 miljoner kronor på årsbasis på grund av reducerade kostnader, men inte ha någon materiell påverkan på Footways nettoomsättning.

Styrelsen avser att offentliggöra villkoren för försäljningen i sin helhet den 26 juli 2024.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.