Nyhet
26 Jan, 2024

HEXPOL: VET EJ NÄR SVAGA SEGMENT SÅSOM BYGG VÄNDER UPP – TF VD

Uppdaterad:
26 Jan, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Polymertillverkaren Hexpol vet inte när efterfrågan kommer att vända upp inom de marknadssegment som bolaget upplevde som svaga i det gångna kvartalet, såsom bygg.

Det sade Hexpols tillförordnade vd Peter Rosén, som även är bolagets finanschef, under frågestunden vid presentationen kring bokslutsrapporten.

"När vi tittar på alla signaler som vi kan se har vi fortfarande inte sett en vändning. Den information som vi ser relaterat till bostäder är fortfarande mycket svag. Vi ser inte att arkitekter säger att de börjar rita nya hus, så vi ser ingen vändning än. Exakt när det kommer att vända vet vi inte", sade Hexpol-chefen.

Hexpol-koncernens försäljning sjönk i fjärde kvartalet jämfört med motsvarande kvartal året före, påverkat av lägre försäljningspriser samt lägre efterfrågan från kunder främst inom bygg och anläggning samt konsumentnära produkter, uppgav polymerföretaget i bokslutsrapporten.

Kvartalsförsäljningen på närmare 4,9 miljarder kronor var 4 procent lägre än analytikers genomsnittliga förväntansbild, enligt en sammanställning gjord av Infront.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.