Nyhet
24 Apr, 2024

INTRUM: EJ MÖJLIGT REFINANSIERA SKULD PÅ ATTRAKTIVA VILLKOR ENL VD

Uppdaterad:
24 Apr, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kredithanteringsbolaget Intrum uppger att man har tillräcklig likviditet för att återbetala "mer än 90 procent" av bolagets skuldförfall 2024 och 2025. Givet rådande marknadsförhållanden kan bolaget dock inte refinansiera sin skuld på villkor som anses attraktiva för bolaget.

Det framgår av Andrés Rubios vd-ord i Intrums rapport för det första kvartalet.

"Vår ambition har alltid varit att refinansiera och/eller förlänga delar av vår befintliga utestående skuld. Med tanke på rådande marknadsförhållanden är det dock inte möjligt att refinansiera på villkor som är attraktiva för oss", uppger han i rapporten.

Intrum har därför inlett "en holistisk och omfattande översyn" av bolagets kapitalstruktur och utvärderar alla tillgängliga alternativ för att anpassa skuldstrukturen till bolagets affärsplan och deras förväntade kassaflöde på medellång sikt.

"Översynen pågår och vi överväger samtliga alternativ. Samtidigt har vi ett nära samarbete med fordringsägarna för att säkerställa det bästa och mest gynnsamma resultatet för alla parter", skriver Andrés Rubio i rapporten.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.