Nyhet
10 Sep, 2024

IPO: XOMA EN FÖRHOPPNINGSAKTIE, TECKNA EJ – AFV (OMS)

Uppdaterad:
10 Sep, 2024

(Omsändning: kompletterar rubrik)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Xoma, som har utvecklat en lösning för landbaserad odling av tång, är på väg att notera sig på Spotlight Stock Market.

"Det här är ett bolag med relativt små intäkter och med högtflygande planer, alltså en förhoppningsaktie", skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i en rekommendation att inte teckna Xoma.

Tidningen anser att Xoma borde ha tagit sig lite längre innan de noterar sig.

"Vi har inte kunnat hitta någon övertygande verifiering om slutproduktens kvalitet eller att bolagets anläggningar skulle funka som tänkt. Helst skulle bolaget även ha kommunicerat en plan för hur anläggningarna ska produceras", fortsätter Affärsvärlden som tror att Xoma har en lång väg kvar innan bolaget kan tänkas bli kassaflödespositivt.

"Risken är därför stor att bolaget kommer att få slut på pengar och behöva göra ytterligare nyemissioner. Om så skulle bli fallet är nedsidan i aktien mycket stor", heter det.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.