Nyhet
2 May, 2024

K2A: STYRELSEN KOMMER INTE LÄMNA UTDELNINGSFÖRSLAG FÖR PREFAKTIE (NY)

Uppdaterad:
2 May, 2024

(Tillägg: från stycke fyra)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget K2A:s styrelsen har beslutat att inte lämna förslag till utdelning på preferensaktier inför årsstämman 2024. Enligt tidigare besked avsåg styrelsen föreslå en kvartalsvis utdelning om 5:00 kronor per preferensaktie (sammanlagt 20:00 kronor per år).

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Syftet med styrelsens beslut är att förbättra bolagets likviditet, bland annat mot bakgrund av att bolaget har två obligationslån som förfaller till betalning i juni och december 2024 samt de förhållanden som i övrigt föreligger på marknaden", heter det från fastighetsbolaget.

Fastighetsbolaget vill inte kommentera vad som har förändrats sedan styrelsen i samband med bokslutet i februari föreslog utdelningen för preferensaktierna. Bolaget vill inte heller svara på vad som menas med "de förhållanden som i övrigt föreligger på marknaden", som bolaget hänvisar till.

"K2A har tidigare kommunicerat att ambitionen är att avyttra tillgångar för att stärka balansräkningen och likviditet. Försäljningsprocesserna pågår och ambitionen kvarstår. Det ändrade förslaget är en försiktighetsåtgärd", uppger K2A i ett mejlsvar.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.