Nyhet
20 Feb, 2024

MACKMYRA: LÄGRE OMSÄTTNING 4 KV, EO-POSTER TYNGDE RESULTAT

Uppdaterad:
20 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Whiskybolaget Mackmyra hade en nettoomsättning på 19,7 miljoner kronor under fjärde kvartalet, en minskning med 6 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Bruttomarginalen, justerad för engångsposter, uppgick till 61 procent (47).

Rörelseresultatet under det fjärde kvartalet blev -64 miljoner kronor (-5,2). Rensat för de jämförelsestörande posterna avseende nedskrivningar och förändrad inkuransbedömning, uppgick rörelseresultatet till -0,9 miljoner kronor.

"Året som har gått har varit en resa av omvälvande förändringar och kraftfulla initiativ för Mackmyra. Det har varit ett år av utmaningar, men också ett år av omtag och nystart. De globala ekonomiska förändringarna och osäkerheterna har påverkat konsumtionsmönster och köpbeteenden, vilket har satt press på försäljningen av premiumprodukter som våra", skriver bolaget i bokslutskommunikén.

Kassaflödet efter investeringar uppgick under det fjärde kvartalet till 0,1 miljoner kronor (-5,5).



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.