Laddar annons
Nyhet
30 Aug, 2024

MIDSUMMER: RÖRELSERESULTATET BLEV -60,5 MLN KR 2 KV

Uppdaterad:
30 Aug, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Solenergibolaget Midsummer redovisar en nettoomsättning på 12,2 miljoner kronor (11,0) och ett rörelseresultat på -60,5 miljoner kronor (-65,3) för det andra kvartalet 2023.

Ökningen av nettoomsättningen med 11 procent var enligt bolaget en konsekvens av att försäljningen av solpaneler stigit med 24 procent.

"Även om vi ökar vår försäljning på en tuff marknad så är försäljningen dock på en lägre nivå än våra interna målsättningar", kommenterar vd Eric Jaremalm i delårsrapporten.

Midsummer-vd:n pekar i rapporten också på att bolagets minskade produktions- och installationskostnader, och det besparingsprogram som genomfördes hösten 2023, ger positiva avtryck på kostnadssidan i resultaträkningen.

I början av juli rapporterade Dagens Industri om att Midsummer fått avslag vad gäller ett bidrag till 300 miljoner kronor från Energimyndigheten för sin svenska fabrik. Sedan dess är aktien ned cirka 35 procent.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.