Nyhet
6 Mar, 2024

NEOBO: SEB INLEDER BEVAKNING MED KÖP, RIKTKURS 22 KR (NY)

Uppdaterad:
6 Mar, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SEB Equities inleder bevakning av Neobo med rekommendationen köp och en riktkurs på 22 kronor.

Det framgår av en uppdatering där banken lyfter att Neobo har en lågavkastande portfölj med relativt höga vakanser, något SEB anser "berättigar en riskpremie", om än inte lika hög som den 70-procentiga substansrabatten som marknaden prissätter.

Neobo har länge jobbat aktivt med att få ned vakansgraden i sitt bestånd, något SEB lyfter.

"Bolagets uthyrningsgrad har förbättrats under de senaste kvartalen och vi ser potential för ytterligare förbättring", heter det.

Utsikterna för höga hyresjusteringar 2024-2025 samt en förbättrad kostnadskontroll bör förbättra avkastningen och överskottsmarginalerna framöver, argumenterar SEB.

"Enligt vår uppfattning är Neobos finansieringsstruktur inte komplex, och bolagets finansiella ställning är stabil. Med tanke på dessa faktorer hävdar vi att Neobos NRV-rabatt är omotiverat hög", skriver banken.

Neobo-aktien var upp drygt 14 procent till 15:92 kronor strax efter klockan 10 på onsdagen.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.