Laddar annons
Marknadskommentar
21 Oct, 2024

NEW YORK: BOEING STIGER I INLEDNINGEN, S&P 500 OFÖR

Uppdaterad:
21 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna inledde måndagshandeln kring nollstrecket med små rörelser för samtliga tre index. Boeing lyfte efter uppgifter om ett möjligt slut på den strejk som har plågat flygplanstillverkaren sedan en tid tillbaka.

Det breda indexet S&P 500 och Nasdaqs kompositindex var båda oförändrade kring klockan 15.50. Dow Jones industriindex var samtidigt ned 0,1 procent.

Bland enskilda bolag noterades en uppgång på 4,4 procent för flygplanstillverkaren Boeing efter att det rapporterats att fackförbundet på onsdag kommer rösta om ett avtalsförslag som kan bli slutet på den strejk som pågår sedan snart fem veckor tillbaka.

Disney var ned 0,4 procent efter att bolaget utsett James Gorman till företagets nästa ordförande, med start i januari. Mediejätten uppgav vidare att de avser utse en efterträdare till vd Bob Iger i början av 2026.

Paketdistributionsbolaget UPS handlades ned med 1,8 procent efter att Barclays sänkt rekommendationen för aktien med anledning av stor marknadskonkurrens från e-handelsbolaget Amazons växande distributionsnätverk.

Hälsovårdsförsäkringsbolagen Cigna och Humana gick i olika riktning efter att Bloomberg News i fredags kväll, efter börsens stängningstid, rapporterat att det återupptagits fusionssamtal. Cignas aktie sjönk med 4 procent, medan Humana var upp med 1,2 procent.

Konsumenthälsobolaget Kenvue, en avknoppning från Johnson & Johnson, steg med 6,2 procent efter att aktivistfonden Starboard tagit position, enligt Wall Street Journal.

Flygbolaget Southwest var i sin tur ned med 1,7 procent efter att det rapporterats att aktivistfonden Elliott är i förhandlingar om att ta en styrelsepost, enligt CNBC:s källor. Elliott äger 10 procent av Southwest och har propagerat för att göra stora förändringar i styrelsen och sparka vd Bob Jordan för att möjliggöra strategin och förbättra lönsamheten så att aktiekursen kan stärkas.



Graf: S&P 500 måndagen den 21 oktober

image

Källa: Infront



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.