Nyhet
16 Nov, 2023

NEWS55: FÖRVÄRVAR DAGENS PS MEDIA

Uppdaterad:
16 Nov, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) News55 förvärvar Dagens PS Media, enligt ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.

Affären är uppbyggd så att News55 förvärvar samtliga aktier i Dagens PS i utbyte mot 11.297.121 nyemitterade aktier i en apportemission riktad till Dagens PS ägare. Baserat på det genomsnittliga pris News55-aktien sedan den 1 juli i år uppgår värdet av aktierna som ska emitteras till cirka 30,7 miljoner kronor.

Förvärvet är villkorat av genomförande av sedvanlig företagsbesiktning vilken ska godkännas av båda bolagens styrelser samt även av godkännande från NGM där News55 är noterat. Målsättningen är att genomföra förvärvet under december månad 2023.

Efter förvärvet kommer aktieägarna i News55 att ha en ägarandel uppgående till 50 procent i den sammanslagna koncernen vilket gör att de båda bolagen värderas till cirka 30,7 miljoner kronor vardera före affären.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.