Nyhet
10 Apr, 2024

ÖRESUND: SCANDIC HOTELS ETT SPÄNNANDE BOLAG - VD

Uppdaterad:
10 Apr, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Öresunds vd Nicklas Paulson lovordar Scandi Hotels efter att investmentbolaget köp en aktiepost i hotellbolaget.

"Rent finansiellt har Scandic en extremt bra profil med bra marginaler, bra kassaflöden och låg skuldsättning", säger Nicklas Paulson till Nyhetsbyrån Direkt.

Av ägardatatjänsten Holdings månadsuppdatering framgår det att Öresund under mars köpt 925.000 aktier i Scanic Hotels, en post värd ungefär 53 miljoner kronor.

"Vi tycker generellt att Scandic inte hängt med storbolagen. Vi gillar ju lönsamma kassflödespositiva bolag så vi tycker Scandic Hotels är ett spännande bolag", säger Nicklas Paulson och fortsätter:

"Scandic har en extremt fin marknadsposition där de är ledande i Norden och så tycker vi att det är en bra balans i marknaden med ganska få nya hotell efter pandemin".

Positionen i Scandic Hotels hamnar på plats 14 i Öresunds innehavslista mätt på de olika innehavens ungefärliga marknadsvärde.

Med de lovorden känns det som att Scandic inte ska ligga kvar nere på den platsen.

"Det vet man aldrig. Vi har börjat att köpa in oss och så för vi se. Vi har investeringsmöten varje vecka där vi fattar nya beslut", säger Nicklas Paulson.

Har ni köpt mer hittills under april?

"Det kan jag inte kommentera".



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.