Nyhet
20 Feb, 2024

VBG: SER FALLANDE EFTERFRÅGA I EUROPA, STIGANDE I NORDAMERIKA

Uppdaterad:
20 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Verkstadsbolaget VBG:s vd Anders Erkén uppger att bolaget ser en fragmenterad bild av marknaden framåt, med en efterfrågan som planar ut och, inom specifika segment, faller i Europa, men som ökar i Nordamerika.

"Vi ser en gynnsam marknad för klimatsystem i Nordamerika. Klimatsystem för elektrifierade fordon står för en ökande andel av försäljningen, uppger han bland annat.

VBG:s orderbok beskrivs som "fortsatt god" och orderingången ökade med 22 procent under 2023, jämfört med 2022.

"Målsättningen är att vi under nästa år ytterligare kan förbättra vår lönsamhet och fortsätta vår tillväxtresa, både organiskt, men framför allt via kompletterande förvärv", uppger vd:n vidare.

Anders Erkén skriver även att tidigare initierade åtgärdsprogram för bussverksamheten nu har börjat ge effekt och att denna står nu för en stabil och ökande rörelsemarginal – "något som påverkar både divisionens och koncernens lönsamhet positivt".



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.