Nyhet
19 Jul, 2024

VBG: TILLVÄXT I ORDERINGÅNG PLANADE UT 2 KV

Uppdaterad:
19 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tillväxten i verkstadsbolaget VBG:s orderingång planade ut under andra kvartalet och orderingången det första halvåret 2024 ligger i nivå med samma period 2023.

Det skriver VBG:s vd Anders Erkén i rapporten för det andra kvartalet.

"Jag ser positivt på framtiden trots att orosmolnen är många", skriver han.

VBG-chefen är "nöjd" med bolagets andra kvartal. Aktiviteter och åtgärder som bolaget planerat har genomförts och gett resultat, framför allt inom den Nordamerikanska bussverksamheten.

"Vi fortsätter att växa och lönsamheten har stärkts under de sex första månaderna, vi har fått nya kunder och en bredare kundbas, samtidigt som vi utökar vårt åtagande inom hållbarhetsområdet. Trots negativa konjunktursignaler, främst i Europa, nådde koncernen sin hittills näst högsta omsättning för ett enskilt kvartal", skriver Anders Erkén.

Under andra kvartalet 2024 ökade VBG:s nettoomsättning med 3 procent. Den organiska tillväxten var -0,6 procent. Tillväxten hänvisas främst till fortsatt hög efterfrågan i Nordamerika, prisökningar, valutaeffekter samt effekter av förvärvet av Rathi Transpower i Indien.

Ebita-resultat förbättrades till 217 miljoner kronor (212) under kvartalet.

"VBG Group är en balanserad industrigrupp som trots det geopolitiska läget och en makroekonomisk motvind, speciellt i Europa, stärkte resultatet under kvartalet. Högt kapacitetsutnyttjande i våra anläggningar, prisökningar som slår igenom samt förvärvet av Rathi Transpower var de främsta anledningarna bakom resultatökningen", skriver vd:n.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.