Nyhet
19 Jul, 2024

VBG: UPPFÖR NY PRODUKTIONSANLÄGGNING I TORONTO

Uppdaterad:
19 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) VBG förvärvar mark i Toronto för att uppföra en ny produktionsanläggning. Den förväntade köpeskillingen uppgår till 53 miljoner kanadadollar och den uppskattade investeringen för byggnation uppgår till ytterligare 55 miljoner kanadadollar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

VBG:s planen är att slå samman all MTS-verksamhet i Toronto. MTS (Mobile Thermal Solutions) tillverkar och säljer avancerade värme- och luftkonditioneringssystem som är skräddarsydda för en mängd olika fordon, inklusive terräng- och specialfordon, bussar och försvarsfordon.

"Projektet med att anlägga vår nya produktionsanläggning planeras att genomföras under 2025 och 2026. Genom att konsolidera de tre produktionsanläggningarna kommer vi att uppnå betydande effektiviseringsvinster", heter det.

Med anledning av den högre investeringsnivån de nästkommande tre åren planerar VBG att ta upp en kompletterande kreditfacilitet för att täcka kapitalbehovet.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.