5 Aug, 2020

Analys Upsales Technology: "Återkommande intäkter och stark balansräkning lockar"

Vi bedömer att merparten av Upsales befintliga och potentiella kunder inte påverkades nämnvärt av den initiala COVID-19 reaktionen då dessa är i industrier med liten eller obefintlig kopling till de industrien som drabbats värst under inedlningen av krisen. Vidare tror vi att de initiativ bolaget tagit kring minskning av churn-rate samt ökad ARPU kommer ha en positiv inverkan på siffrorna i Q1’20. Med anledning av att Covid-19 har eskalerat efter kvartalets utgång justerar ned våra estimat för helåret med ca 11% och kommande år 12%. EPS justeras ned med 10,2% 2020 och 6% 2021. Baserat på en något höjd riskpremie i vår DCF samt att peers handlats ned sänker vi vårt motiverade värde till 27-29 kr.

Q1 i linje med våra förväntningar…
Vi bedömer att merparten av Upsales befintliga och potentiella kunder inte påverkades nämnvärt av den initiala COVID-19 reaktionen då dessa är i industrier med liten eller obefintlig verksamhet inom resor eller hotellnäringen. Upsales vänder sig emot B2B snarare än B2C bolag. Därför tror vi att Q1’20 kommer att leva upp till våra förväntningar. Vidare har vi sett att bolaget genomfört flertalet kampanjer och samarbeten under kvartalet vilka vi tror haft en positiv inverkan på försäljningen. Även det team som finns på plats för att minska churn tror vi kommer ha en positiv inverkan under Q1.

…men vi tror på försäljningstapp under resten av året…
Vi justerar ned våra estimat för helåret med ca 11% och kommande år 12%. EPS justeras ned med 10,2% 2020 och 6% 2021. Vi bedömer att den allmänna oron i ekonomin kommer att påverka Upsales under de kommande 9 månaderna men att de initiativ bolaget vidtagit för att öka ARPU samt hålla nere churn kommer att kompensera för delar av den minskade försäljningen till nya kunder.

…dock ej i linje med kursfall
Sedan Covid-19 oron inleddes på börsen har Upsales tappat ca 15%. Bolaget är sedan börsnoteringen skuldfritt och har över 85% återkommande intäkter vilket gör att vi ser en låg finansiell risk i bolaget. Baserat på en något höjd riskpremie i vår DCF samt att peers handlats ned sänker vi vårt motiverade värde till 27-29 kr. Vi anser dock aktien vara undervärderad på dessa nivåer då bolaget handlas på en implicit WACC om 12,5% vilket ger en hög potential till en medelhög risk.

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.