Laddar annons
Nyhet
22 Oct, 2024

ALLEIMA: HÖG AKTIVITETSNIVÅ I TUBE-DIVISIONEN I VISSA SEGMENT

Uppdaterad:
22 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stålbolaget Alleima noterade "en fortsatt hög aktivitetsnivå" inom Tube-divisionen i segmenten olja och gas, kärnkraft och transport. För flera övriga segment var marknadsläget "mer svårbedömt" under det tredje kvartalet.

Det uppger vd Göran Björkman i rapportens vd-ord.

"Inom Kanthal-divisionen fortsätter vår medicinteknikaffär sin goda utveckling, samtidigt som vi noterar försiktighet hos våra kunder inom industriell värmning. Marknadsläget i Strip-divisionen förbättrades under kvartalet, och vi ser tecken på att marknaden stabiliserat sig på bättre, om än något låga nivåer", skriver vd:n.

Alleimas justerade ebit-marginal om 7,0 procent (7,6)

inkluderade en signifikant valutamotvind, och beskrivs av vd:n som en stark prestation i ett tredje kvartal som är säsongsmässigt svagt på grund av planerade sommar- och underhållsstopp.

Det fria operativa kassaflödet uppgick till 411 miljoner kronor (812), vilket är "en god nivå" även om det ställs mot ett högt kassaflöde i det tredje kvartalet föregående år, enligt Göran Björkman.

"Sammantaget är vår finansiella ställning fortsatt stark och vi har gott om handlingsutrymme för att fortsätta genomföra vår strategi", heter det.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.