Nyhet
20 Jun, 2024

ARTIFICIAL SOLUTIONS: RIKTAD EMISSION 50 MLN KR, KURS 0:50 KR/A

Uppdaterad:
20 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Artificial Solutions har genomfört en riktad nyemission där teckningskursen uppgick till 0:50 kronor per aktie. Bolaget tillförs 50 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande natten till torsdagen.

Teckningskursen per aktie motsvarar en rabatt om cirka 24 procent jämfört med stängningskursen på First North Growth Market den 19 juni och en rabatt om cirka 10 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen under perioden från och med den 5 februari 2024 (vilket var dagen då bolaget genomförde sin senaste företrädesemission) till och med den 19 juni 2024.

Artificial Solutions kommer efter den riktade nyemissionen att få en ny största aktieägare med ett totalt ägande om cirka 18 procent av

Nettolikviden från den riktade nyemissionen avses användas till att stärka försäljnings- och marknadsföringsinsatser, inklusive att genomföra riktade kampanjer i USA och Storbritannien.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.