Laddar annons
Nyhet
22 Oct, 2024

BOLIDEN: GRUVHALTER 2025 NÅGOT UNDER FÖRVÄNTAN ENLIGT CITI

Uppdaterad:
22 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) I samband med rapporten för det tredje kvartalet gav Boliden prognos för gruvhalterna för helåret 2025.

Enligt en kommentar från Citi var halterna något under investmentbankens förväntningar.

I sin malmhaltsprognos för 2025 förväntar sig Boliden något lägre kopparhalter i Aitik och något lägre zink- och silverhalter i Garpenberg jämfört med för 2024 samtidigt som halterna för Bolidengruvan bedöms bli oförändrad för zink, men lägre för guld. Zinkhalten för Taragruvan, som varit i malpåse, bedöms uppgå till 5,5 procent för 2025. För Kevitsa-gruvan kommer Boliden att kommunicera guidning gällande halter för 2025 så fort översynen är färdigställd.

Boliden-aktien var initialt upp nära 6 procent vid börsens öppning, men handlades strax efter klockan 11 enbart 0,3 procent upp.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.