Marknadskommentar
18 Jun, 2024

BÖRSEN: SVAGT UPP, RESURS DRAR MED SIG KONKURRENTER, OMXS30 +0,3%

Uppdaterad:
18 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde tisdagen på ljusgrönt territorium. Nischbanken Resurs rusade efter budet från storägaren Waldakt tillsammans med CVC och drog med sig sektorkollegor i uppgången.

Omkring klockan 9.35 hade OMXS30 stigit 0,3 procent till 2.565. Aktier för omkring 1,1 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Ute på de ledande Europabörserna var Frankfurtbörsen upp 0,5 procent och i Paris steg CAC40-index 0,3 procent.

Inom OMXS30 leddes uppgången av Sinch som steg 2,3 procent. Vidare lyfte Nibe 1 procent. Värmeteknikbolaget har utsett Simon Karlin till ny affärsområdeschef för Nibe Climate Solution.

Bland de tidiga förlorarna syntes Astra Zeneca som sjönk 0,5 procent. Läkemedelsjätten har meddelat att Truqap i kombination med paclitaxel inte nådde primärmålen i en fas 3-studie hos patienter med trippelnegativ bröstcancer.

Bland övriga bolag rusade nischbanken Resurs nära 35 procent till 22:92 kronor sedan ett konsortium bestående av CVC och storägaren Waldakt har lagt ett bud på nischbanken Resurs Holding värt 23:50 kronor per aktie.

Även sektorkollegorna TF Bank och Norion drogs med och adderade omkring 3 procent.

Spelutvecklaren Paradox Interactive har ställt in lanseringen av spelet Life by You. Det innebär att bolagets resultat i det andra kvartalet belastas med en nedskrivning på 208 miljoner kronor. Vidare har Paradox Interactive stängt den helägda studion som lett utvecklingen av Life by You. Aktien sjönk 6,2 procent.

Kreditutvärderaren Fitch har sänkt Intrums kreditbetyg till CCC från B med anledning av Intrums närmaste skuldförfall som förfaller den 15 juli. Intrum backade 4,3 procent.

På analysfronten har SEB Equities höjt sin rekommendation för Nordnet till köp från behåll. Nordnet steg 3,5 procent.

JP Morgan har inlett bevakning av Holmen med rekommendationen undervikt. Aktien sjönk 1,5 procent.

Carnegie har sänkt sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll. Fabege var ned 1,6 procent.

Fastighetsbolaget Prisma Properties, som under måndagen noterades på Stockholmsbörsen, handlades strax över teckningskursen om 27:50 kronor.


Graf: OMXS30 tisdagen den 18 juni

image

Källa: Infront



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.