Press
6 Sep, 2024

Castellum AB offentliggör det finala utfallet av återköpserbjudandet för sina EUR 400 000 000 obligationer med 0,750 procents ränta som förfaller den 4 september 2026

Uppdaterad:
6 Sep, 2024

EJ FÖR SPRIDNING, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION I ELLER TILL NÅGON PERSON SOM BEFINNER SIG ELLER ÄR BOSATT I USA, DESS TERRITORIUM OCH BESITTNINGAR (INKLUSIVE, MEN INTE BEGRÄNSAT TILL, PUERTO RICO, DE AMERIKANSKA JUNGFRUÖARNA, GUAM, AMERIKANSKA SAMOA, WAKEÖARNA OCH NORDMARIANERNA), VARJE DELSTAT I USA ELLER DISTRIKTET COLUMBIA (USA) ELLER TILL NÅGON ANNAN JURISDIKTION ELLER TILL NÅGON ANNAN PERSON DÄR ELLER TILL DET INTE ÄR TILLÅTET ATT SPRIDA, PUBLICERA ELLER DISTRIBUERA DETTA PRESSMEDDELANDE.

6 september 2024. Castellum AB ("Bolaget") offentliggör det finala utfallet av erbjudandet till innehavare av de av Bolaget utgivna utestående EUR 400 000 000 obligationerna med 0,750 procents ränta, som förfaller den 4 september 2026 (ISIN: XS2049767598) ("Obligationerna"), att lämna in Obligationer till Bolaget för återköp mot kontant vederlag, under förutsättning av uppfyllnad (eller frånfallande) av Villkoren För Ny Finansiering och att de övriga villkor som beskrivs i Återköpserbjudandememorandumet (såsom definierat nedan) uppfylls (sådant erbjudande "Erbjudandet"). Bolaget offentliggjorde det indikativa utfallet av Erbjudandet tidigare idag.

Erbjudandet offentliggjordes den 30 augusti 2024 med de villkor som anges i det återköpserbjudandememorandum daterat den 30 augusti 2024 ("Återköpserbjudandememorandumet") som har upprättats av Bolaget.

Termer som börjar med versaler i detta pressmeddelande, men som i detta pressmeddelande inte definieras, har den betydelse som anges i Återköpserbjudandememorandumet.

Slutdatumet för Erbjudandet var kl. 17:00 (CEST) den 5 september 2024.

Per utgången av Slutdatumet hade Obligationer till ett sammanlagt nominellt belopp om EUR 185 690 000 giltigt lämnats in för återköp enligt Erbjudandet.

Bolaget informerar härmed Obligationsinnehavare om att Bolaget har beslutat att fastställa det Slutliga Acceptbeloppet, förutsatt att Villkoren För Ny Finansiering uppfylls eller frånfalles på eller före Utbetalningsdagen, till ett sammanlagt nominellt belopp om EUR 185 690 000 av Obligationerna.

Prissättningen för Erbjudandet ägde rum omkring kl. 12.00 (CEST) idag. En sammanfattning av den finala prissättningen och utfallet för Erbjudandet framgår nedan:


Slutligt Acceptbelopp
ScalingfaktorInterpolerad mid-swap-räntaÅterköps-
avkastning
KöpeskillingUpplupen
räntebetalning

EUR 185 690 000
Inte tillämplig (alla giltigt inlämnade Obligationer har accepterats i sin helhet)2,558 procent.2,858 procent.95,996 procent.0,014 procent.

Förutsatt att Villkoren För Ny Finansiering uppfylls eller frånfalles på eller före Utbetalningsdagen, förväntas Utbetalningsdagen för de Obligationer som har accepterats för återköp enligt Erbjudandet infalla den 11 september 2024.

Obligationer som har återköpts av Bolaget enligt Erbjudandet kommer omedelbart annulleras och kommer inte därefter återutges eller säljas vidare. Obligationer som inte har lämnats in för återköp enligt Erbjudandet kommer att förbli utestående.

Efter Utbetalningsdagen kommer ett sammanlagt nominellt belopp om EUR 214 310 000 av Obligationerna att förbli utestående.

Erbjudandet har nu löpt ut och inga fler Obligationer kan lämnas in för återköp.


Joint Dealer Managers

J.P. Morgan SENordea Bank Abp
Taunustor 1 (TaunusTurm)
60310 Frankfurt am Main
TysklandTelefon: + 44 20 7134 2468
E-post: liability_management_EMEA@jpmorgan.com
Att: EMEA Liability Management Group
c/o Nordea Danmark, filial af Nordea Bank Abp
Grønjordsvej 10
DK-2300 Copenhagen S
DanmarkTelefon: +45 6161 2996
E-post: nordealiabilitymanagement@nordea.com
Att: Nordea Liability Management
Tender Agent




Kroll Issuer Services Limited
The Shard
32 London Bridge Street
London SE1 9SG
Storbritannien
Telefon: +44 20 7704 0880
E-post: castellum@is.kroll.com
Att: Arlind Bytyqi
Webbplats: https://deals.is.kroll.com/castellum


ANSVARSFRISKRIVNING. Detta pressmeddelande måste läsas tillsammans med Återköpserbjudandememorandumet. Inga erbjudanden om eller inbjudningar till att förvärva några värdepapper görs i enlighet med detta pressmeddelande. Distribution av detta pressmeddelande och Återköpserbjudandememorandumet kan strida mot lagen i vissa jurisdiktioner. Personer som kommer i besittning av detta pressmeddelande och/eller Återköpserbjudandememorandumet åläggs av Bolaget, Joint Dealer Managers och Tender Agent att informera sig om, och iaktta, sådana restriktioner.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.