Laddar annons
Nyhet
11 Sep, 2024

DUG FOODTECH: BESLUTAT OM FÖRETRÄDESEMISSION OM 28 MLN KR

Uppdaterad:
11 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Dug Foodtech, som tidigare gick under namnet Veg of Lund, har beslutat om en företrädesemission av units på cirka 28 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen är satt till 0:34 kronor, en rabatt om nära 63 procent jämfört med onsdagens stängningskurs.

En aktie berättigar en teckningsrätt, och en unit berättigar teckning till två nyemitterade aktier. Teckningsperioden beräknas löpa från 21 oktober till den 4 november.

Företrädesemissionen omfattas helt ut av erhållna teckningsförbindelser och garantiåtaganden. Teckningsförbindelser uppgår till motsvarande cirka 19,8 procent samtidigt som botten- och toppgarantin täcker resterande del.

Dug Foodtech meddelar även att bolaget upptagit ett brygglån om cirka 3 miljoner kronor.

"Bolaget avser att använda emissionslikviden till att möjliggöra Dug Foodtechs kommersiella omstart genom att säkerställa rörelsekapital framåt och kvitta bolagets utestående lån vilket reducerar bolagets kostnader ytterligare", skriver Dug Foodtech.

Utspädningseffekten i företrädesemissionen uppgår till cirka 67 procent.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.