Marknadskommentar
3 Oct, 2024

EUROPABÖRSER: BRETT NED, STELLANTIS FÖLL, STOXX 600 -1%

Uppdaterad:
3 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i Europa handlades samtliga på lägre nivåer på torsdagen, med samlingsindexet Stoxx 600 ned 1 procent.

Störst nedgång visade franska CAC 40-indexet på och tappade 1,5 procent.

Stellantis föll 4,2 procent efter att Barclays sänkt sin rekommendation för biltillverkarens aktie från övervikt till jämvikt i spåren av Stellantis prognossänkning som meddelades nyligen.

Flygbolaget Air France-KLM handlades upp 0,3 procent efter att ha meddelat att bolaget kommer att vidta flera åtgärder för att stärka sin operationella och finansiella position.

Frankfurtbörsens DAX-index var samtidigt ned 0,9 procent.

Affärssystembolaget SAP tappade drygt 1,6 procent efter rapporter om att det amerikanska justitiedepartementet har utökat sin utredning kring priskartellanklagelser för bolaget.

Bättre gick det I London där storbolagsindexet FTSE 100 hade en något mildare nedgång om 0,2 procent.

Dagligvarukedjan Tesco avancerade 2,2 procent efter att ha justerat upp sin vinstprognos för det brutna räkenskapsåret 2024/2025.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.