Laddar annons
Marknadskommentar
22 Oct, 2024

EUROPABÖRSER: SMÅ RÖRELSER, SAP STEG, STOXX 600 -0,2%

Uppdaterad:
22 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De europeiska börserna bjöd överlag på små rörelser nedåt på tisdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 försvagades 0,2 procent.

I Frankfurt var DAX-indexet ned 0,1 procent när tisdagshandeln hade nått sitt slut.

Medan merparten av indexmedlemmarna låg inom rött territorium, stöttade tungviktaren SAP med ett lyft på närmare 2,3 procent efter att mjukvarubolaget i samband med sin kvartalsrapport höjde intäktsguidningen. Bland annat var tillväxten stark för molntjänsterna.

På Londonbörsen stängde FTSE 100 0,1 procent lägre, samtidigt som CAC 40 i Paris var upp marginellt – bland annat efter en 0,9-procentig uppgång i lyxjätten LVMH.

Den brittiska storbanken HSBC stärktes 1,0 procent efter att man nu genomfört omstruktureringar förenkla strukturen och tillsatt en ny finanschef.

Med fortsatta uppgångar i guldpriset gynnades guldgruvbolag som Fresnillo och Endeavour Mining, vars aktier hörde till vinnarna med +2,7 respektive +1,3 procent.

I Schweiz föll elektroniktillverkaren Logitech 6,1 procent trots att kvartalssiffrorna överträffade konsensus och bolaget höjde prognoserna.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.