Nyhet
9 Oct, 2024

FED: FLER RÄNTESÄNKNINGAR TROLIGT – COLLINS (OMS)

Uppdaterad:
9 Oct, 2024

(Omsändning: skickades första gången på tisdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fed-chefen i Boston, Susan Collins, ser det mycket troligt att den amerikanska centralbanken kan fortsätta med räntesänkningar i ljuset av svagare inflationstrender.

Det sade hon på tisdagskvällen, enligt Reuters.

"Framåtblickande kommer ett bevarande av de nuvarande gynnsamma ekonomiska förhållandena att kräva en justering av penningpolitikens inriktning, för att inte sätta onödig återhållsamhet på efterfrågan", sade hon.

Collins poängterade samtidigt vikten av en fortsatt databeroende Federal Reserve, anpassad efter hur ekonomin utvecklas.

Vidare kommenterade Boston-chefen fredagens oväntat starka jobbsiffra, vilken stärkte bilden av att inflationen kan återgå till normala nivåer tillsammans med en sund arbetsmarknad.

"Den senaste statistiken, inklusive septembers oväntat robusta jobbrapport, stärker min bedömning att arbetsmarknaden överlag förblir på ett bra ställe - varken för varmt eller för kallt", tillade hon.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.