Nyhet
6 Sep, 2024

FED: TIDEN FÖR RÄNTESÄNKNINGAR HAR KOMMIT - WILLIAMS

Uppdaterad:
6 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fed-chefen i New York, John Williams, sade på fredagen att en bättre balanserad ekonomi har öppnat dörren för räntesänkningar, hur mycket kommer att avgöras av hur ekonomin presterar, rapporterar Reuters.

"Med en ekonomi som nu är i jämvikt, och en inflation på väg mot 2 procent, är det nu lämpligt att sänka graden av vår restriktivitet i den penningpolitiskas hållningen genom att sänka målintervallet för federal funds-räntan (styrräntan)", sade han.

"Hållningen i penningpolitiken kan föras till en mer neutral nivå över tiden beroende på hur data, utsikterna och riskerna mot att uppnå våra mål utvecklas", fortsatte John Williams.

Han sade vidare att den ökade arbetslösheten i USA till största delen är en reträtt från överhettade nivåer, och att den ännu ligger på historiskt låga nivåer. Williams prognos är att arbetslösheten kommer att ligga på cirka 4,25 procent i slutet av året för att senare sjunka tillbaka till den långsiktiga nivån runt 3,75 procent.

John Williams sade också att ett sjunkande inflationstryck troligen kommer att leda till att inflationen dämpas till 2,25 procent i år, och vidare till strax över 2 procent nästa år.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.