Nyhet
25 Sep, 2024

GAMING CORPS: BESLUTAT OM FÖRETRÄDESEMISSION 32 MLN KR

Uppdaterad:
25 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gaming Corps har beslutat att genomföra en nyemission av units om högst cirka 31,7 miljoner kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen per unit uppgår till 0:65 kronor, motsvarande 0:65 kronor per aktie. Aktien stängde kring 0:91 kronor på tisdagen.

Gaming Corps har inom ramen för företrädesemissionen erhållit teckningsförbindelser och garantiåtaganden om totalt motsvarande 26,6 procent.

Syftet med företrädesemissionen är att optimera bolagets kapitalstruktur, att stärka bolagets rörelsekapital och att fortsätta Gaming Corps tillväxtresa genom ökade investeringar i bolagets organisation samt produkter för att kunna uppnå kassaflödespositivitet under den kommande tolvmånadersperioden, heter det.

I anslutning till företrädesemissionen har Gaming Corps även tagit upp lån om totalt 940.000 kronor från tre av bolagets styrelseledamöter. Lånet ska kvittas mot aktier i bolaget vid genomförandet av företrädesemissionen.

Med anledning av företrädesemissionen har styrelsen i Gaming Corps beslutat att ändra datumet för delårsrapporten för det tredje kvartalet 2024 från den 15 november 2024 till den 26 november 2024, samt delårsrapporten för fjärde kvartalet 2024 från den 21 februari 2025 till den 18 februari 2025.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.