Laddar annons
Nyhet
29 May, 2024

HEXICON: RÖRELSERESULTATET BLEV -19,9 MLN KR 1 KV

Uppdaterad:
29 May, 2024

STOCKHOLM (Direkt) Hexicon, verksamma inom flytande havsbaserad vindkraft, hade en nettoomsättning på 0,5 miljoner kronor (1,7) under det första kvartalet 2024.

Rörelseresultatet för kvartalet uppgick till -19,9 miljoner kronor (-54,5

Kvartalets kassaflöde från den löpande verksamheten var -18,1 miljoner kronor (-38,6) och koncernens likvida medel vid utgången av kvartalet var 152 miljoner kronor (44,5).

"Marknaden för havsbaserad vindkraft förblir utmanande. Vi fortsätter att arbeta metodiskt med projektmognad och mot avyttringar av utvalda projekt. Som jag har nämnt tidigare är tidpunkten samt att hitta rätt investerare lika viktiga. Inom den närmsta tiden kommer vårt fokus att ligga på arbetet med att få myndighetsgodkännande för Munmubaram-projektet samt att etablera en ny ägarstruktur", skriver vd Marcus Thor i delårsrapporten.

På grund av pågående diskussioner relaterade till ägarövergången av Munmubaram har Hexicon varit tvungna att avsluta värderingsprocessen för bolagets projektportfölj.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.