Nyhet
13 Sep, 2024

I LOVE LUND: BESLUTAR OM FÖRETRÄDESEMISSION PÅ 7,6 MLN KR

Uppdaterad:
13 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investeringsbolaget I Love Lund har beslutat att genomföra en företrädesemission på 7,6 miljoner kronor. Det finns även en möjlig övertilldelningsoption på 4 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med företrädesemissionen är enligt bolaget att accelerera I Love Lunds tillväxt.

"Kapitalet ska användas främst till följdinvesteringar i utvalda portföljbolag samt till investeringar i nya Lundabolag. Redan idag täcker nuvarande kapital och likviditet bolagets grundläggande behov för vår nuvarande investeringsverksamhet över tid. Vi önskar utifrån denna styrkeposition möjliggöra ytterligare tilläggsinvesteringar och en högre investeringskapacitet", uppger investeringsbolaget.

Hela styrelsen och ledningen samt flera större aktieägare har förpliktigat sig att teckna minst sin andel, det vill säga minst i linje med sin pro-rata tilldelning, skriver I Love Lund som uppger sig ha fått teckningsåtaganden motsvarande 21,4 procent av en fulltecknad emission.

Teckningstiden pågår mellan den 24 september och den 8 oktober 2024, uppger bolaget.

I Love Lund noterades på Spotlight Stock Market hösten 2022.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.