Nyhet
27 Mar, 2024

IRISITY: EFFEKTIVISERINGSÅTGÄRDER SPÅS SPARA 7-12 MLN KR/ÅR

Uppdaterad:
27 Mar, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Irisity, en leverantör av AI-mjukvara för hantering av videodata, tillkännager ett strategiskt initiativ för verksamhetseffektivisering i koncernen inför slutförandet av förvärvet av Ultinous-Zrt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Initiativet möjliggör en konsolidering av Ultinous Zrt-verksamheten under andra kvartalet, och sänker även Irisity Groups totala driftskostnader med 5-10 procent, vilket uppgår till en uppskattad besparing på 7 till 12 miljoner kronor per år", skriver bolaget.

Effektiviseringsmöjligheter kommer att identifieras inom samtliga verksamhetsområden. För att uppnå de förväntade kostnadsbesparingarna planerar Irisity att rationalisera företagets verksamhet, konsolidera it/ekonomisystem, underlätta resursdelning över grupper och förbättra lönsamheten för individuella produktlinjer, uppger bolaget.

De planerade effektiviseringarna kommer att förbättra resurshanteringen, öka utvecklingseffektiviteten, sänka leveranskostnaderna för produkter och tjänster och öka innovationshastigheten, enligt Irisity.

"De kombinerade effekterna förväntas bidra till att uppnå positivt kassaflöde och ebitda-resultat", skriver bolaget.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.